Kwetsbaarheid als Kracht


Daar gaat ie dan, mijn eerste blog en wat heeft het me een hoop frustraties en energie gekost. Je hebt van alles in je hoofd, wat je graag wil delen met anderen. Dus simpel gedacht, ik ga zitten en zet deze ideeën en gedachten op papier. Maar dat was inderdaad te simpel gedacht. Want op het moment dat ik begon te schrijven, kwamen er ineens allemaal gedachten en triggers naar boven. En wat ik toen deed, had ik nooit moeten doen; kijken naar blogs van andere mensen. Dit was allemaal zo mooi geschreven, zo passend en goed. De moed zakte me werkelijk in de schoenen en ik zat mezelf behoorlijk in de weg. Gedachten als ik kan dit niet bleven in mijn hoofd steken, met als gevolg dat er niks meer uit mijn handen kwam.

Dus alles even losgelaten, morgen was er immers weer een nieuwe dag. Maar ik kon toch de slaap niet helemaal vatten. De gedachten bleven maar door mijn hoofd spoken en ik realiseerde me dat ik me heb laten leiden door wat anderen doen, maar ik ben ik en ik heb mijn eigen waarde.

Aan de andere kant is het ook gewoon menselijk om gevoelig te zijn voor wat anderen van je denken en jezelf niet teveel in de spotlights te zetten, want dat maakt je pas echt kwetsbaar.

Maar zoals Brene brown zegt; "Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van innovatie, creativiteit en verandering.". kwetsbaarheid is een kracht.

Dus ik ga ervoor, laat mijn kwetsbaarheid zien en ga het doen. en het perfect doen, hoeft niet. Ik wil menselijk zijn met al mijn twijfels, nare gedachten, oude patronen en mijn kwetsbaarheid. Mensen gaan toch wel iets vinden.. Maar voor nu laat maar komen, ik ben er klaar voor

"Vraag niet wat de wereld nodig heeft. Vraag waarom je tot leven komt en ga het doen. Omdat de wereld mensen nodig heeft die tot leven zijn gekomen

Puur Licht

Holistische en energetische praktijk